Filmjölkslimpa med solroskärnor
1 bröd
½ dl vetemjöl
½ dl rågkross
½ dl linfrö
½ dl solroskärnor
½ dl russin (som jag utelämnade)
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3½ dl filmjölk
2 msk sirap
Sätt ugnen på 175°. Smörj en avlång brödform (1½l).
Blanda mjölsorterna, rågkross, linfrö, solroskärnor, russin, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda sirap och filmjölk och tillsätt till mjölblandningen. Blanda väl. Klicka ut degen i formen och släta till ytan.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen tills det har fått fin färg och är genomgräddat, ca 1 timme. Stjälp upp det sedan det svalnat något och låt det kallna på galler under bakduk. Låt det helst vila till nästa dag innan det skärs.
½ dl vetemjöl
½ dl rågkross
½ dl linfrö
½ dl solroskärnor
½ dl russin (som jag utelämnade)
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3½ dl filmjölk
2 msk sirap
Sätt ugnen på 175°. Smörj en avlång brödform (1½l).
Blanda mjölsorterna, rågkross, linfrö, solroskärnor, russin, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda sirap och filmjölk och tillsätt till mjölblandningen. Blanda väl. Klicka ut degen i formen och släta till ytan.
Grädda brödet i nedre delen av ugnen tills det har fått fin färg och är genomgräddat, ca 1 timme. Stjälp upp det sedan det svalnat något och låt det kallna på galler under bakduk. Låt det helst vila till nästa dag innan det skärs.
Kommentarer
Trackback