Bananchokladmuffins

6 stora eller 12 små muffins



100 g smör
2 dl gräddfil
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 mogna bananer, mosade

Sätt ugnen på 175 grader för stora muffins och 200 grader för små. Smält smöret och tillsätt gräddfilen.
Vispa ägg, strösocker och vanlijsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan.
Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten. Blanda ner bananerna.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda mitten av ugnen i ca 20 minuter med stora muffins eller 12-15 minuter för små. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Kommentarer
Postat av: Sanna-Emma

Jag glömde ju glasyrrecepteet. Jag tar det här istället:

60g mjukt smör

5 dl florsocker

1 tsk vanlijsocker

1 msk färskpressad citronsaft

100g naturell färskost

ev några droppar karamellfärg



Rör smör, florsocker, vaniljsocker och färskosten till en slät kräm. Dela upp och färga ev i olika färger eller använd den som den är.

2010-07-28 @ 20:23:31
Postat av: Stina

Fin bild med blommor och rådjur!

2010-08-01 @ 10:50:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0